Sanitechniek introduceert nieuwe manier van werken

Prev Next

Sanitechniek beschikt sinds begin dit jaar over het ERP-pakket Business Central dat een nieuwe manier van werken introduceert in het bedrijf. “Nieuwe technologieën doen hoe langer hoe vaker hun intrede in onze projecten. Het was dus tijd om onze processen hierop aan te passen en te ondersteunen met de meest moderne en gebruiksvriendelijke softwaretoepassingen”, zegt CEO Tom Claes.

Sanitechniek kwam als bedrijf in volle ontwikkeling tot de vaststelling dat het haar groei niet langer kon ondersteunen door de huidige manier van werken. “Zo was er bijvoorbeeld geen centrale plaats om alle informatie te verzamelen. Die versnippering zorgde er voor dat heel wat informatie handmatig moest worden ingevoerd en gekopieerd, met een grotere kans op fouten tot gevolg. Bovendien legde deze manier van werken heel wat extra druk op onze medewerkers”, legt Tom Claes uit.

Daarom ging de IT-afdeling enkele maanden geleden op zoek naar een geschikte softwarepartner. Die vond het na een uitgebreide selectieprocedure in Astena, een ervaren softwarebedrijf gespecialiseerd in oplossingen voor bouw- en installatiebedrijven. Tom Claes: “Astena kent onze sector, onze klanten en onze concullega’s. Ze spreken met andere woorden dezelfde taal, wat doorslaggevend was in onze beslissing. Met de steun van Willemen Groep, die zelf ook sterk inzet op digitalisatie, stapten we in een doorgedreven transformatietraject met Astena.”

De uitkomst van dat traject is een gebruiksvriendelijk en geïntegreerd IT-systeem met daarin alle informatie en alle nodige applicaties. “De nieuwe software is ingericht als een digitale werkplek waarin we ons helemaal thuis voelen. Dubbel werk en onnodige administratie zijn verleden tijd. We verwachten op korte termijn de vruchten te plukken van onze nieuwe manier van werken.”

Het nieuwe ERP-pakket moet zorgen voor:

• Snelle en correcte calculaties
• Integratie met de boekhouding
• Eenmalige en eenduidige input van gegevens in het ERP-systeem
• Duidelijk zicht op alle projecten en betere bewaking van de budgetten
• Meer kostencontrole door ‘3-way matching’: inkopen, ontvangsten, facturen
• Digitaliseren van interventies, onderhoud en kleine werken voor particuliere klanten
• Eenvoudiger beheer van relaties en medewerkers in één overkoepelend systeem

Tom Claes: “Kortom, het ERP-pakket zal er voor zorgen dat er minder administratieve rompslomp terechtkomt op de schouders van onze medewerkers. Zo draait ons bedrijf niet alleen beter maar zijn onze mensen ook des te tevredener in hun job.”

 

14 juni, 2021 - 11:00
logo Sanitechniek

Sanitechniek PVBA werd opgericht in 1984 en na de uitbreiding van onze activiteiten werd in 1987 Sanitechniek NV opgericht. Sinds 1999 behoort Sanitechniek tot de Willemen Groep, de grootste familiale bouwonderneming van België. Ons team bestaat uit 50 gemotiveerde medewerkers.