Sanilec: “Sanitechniek kiest bewust voor meer hernieuwbare energie”

Prev Next

Vakwebsite Sanilec.pmg.be brengt een uitgebreid artikel over Sanitechniek, begin dit jaar de grote winnaar op de Sanilec Awards. Het team van Tom Claes verzilverde twee van zijn vier nominaties. Op zijn website stelt Sanilec Sanitechniek voor aan zijn lezers en licht het de winnende projecten nader toe.

Sanitechniek won in april twee Sanilec Awards. De overwinning in de categorie klimatisatie had het te danken aan de installatie van een vierpijpswarmtepomp in het passief kantoorgebouw van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. In de categorie sanitaire installaties trok het project Sint-Andries de aandacht van de jury. Sanitechniek zorgde ervoor dat Scheldewater kan opgepompt worden om te gebruiken bij het reinigen van de dienstvoertuigen van de Stad Antwerpen. Het leverde en plaatste daarvoor de drukverhogingsgroepen.

"Ik ben zeer blij dat we hebben deelgenomen aan de Sanilec Awards", zegt bedrijfsleider Tom Claes. "De collegialiteit onder de installateurs op de avond van de uitreiking was bijzonder groot. Het is fijn dat de installatiebedrijven eens in ‘the picture’ werden gezet. Want meestal zijn het de architecten of hoofdaannemers die met de pluimen gaan lopen. Nochtans zijn technieken vandaag onontbeerlijk.

De laatste jaren richt Sanitechniek zich expliciet op hernieuwbare energie. Tom Claes: "Dat doen we door fors in te zetten op de opleiding van onze werknemers en door onze projecten zorgvuldig uit te kiezen. Onlangs behaalden we het Rescert-label voor zonne-energie en warmtepompen en ook warmtekrachtkoppeling behoort tot ons gamma."

Je leest het volledige artikel HIER.

Foto: Sanilec

9 December, 2019 - 11:45
logo Sanitechniek

Sanitechniek PVBA was founded in 1984; then, after the expansion of our activities, Sanitechniek NV was founded in 1987. Sanitechniek has been a part of the Willemen Groep, Belgium’s largest family-owned construction company, since 1999. Our team consists of 50 motivated employees.