Sanitechniek grote winnaar op de Sanilec Awards

č Prev Next õ

Op de allereerste uitreiking van de Sanilec Awards is Sanitechniek stevig in de prijzen gevallen. Met het gloednieuwe event wil vakblad Sanilec de creativiteit en technische knowhow van de vakman in de kijker zetten en streeft het naar eigen zeggen naar een imagoboost voor de sector. In totaal werden 39 projecten genomineerd voor vijf awards. Met twee ervan ging Sanitechniek aan de haal.

Zo‚Äôn 100 installateurs sanitair en HVAC verzamelden donderdagavond in de Waregemse HippoLoggia voor de feestelijke uitreiking van de allereerste Sanilec Awards. Er werden prijzen uitgereikt in vijf categorie√ęn: schoolprojecten, verwarming, sanitaire installaties, hernieuwbare energie en klimatisatie. Bij de 39 genomineerde projecten waren er vijf van Sanitechniek.

Dienstvoertuigen reinigen met Scheldewater

In de categorie ‚Äėsanitaire installaties‚Äô trok project Sint-Andries in Antwerpen de aandacht van de jury. Daar werd de hulp van Sanitechniek ingeroepen bij de bouw van een was- en stortplaats aan de Scheldekaaien. Sanitechniek zorgde ervoor dat Scheldewater kan opgepompt worden om te gebruiken bij het reinigen van de dienstvoertuigen van de Stad Antwerpen. Het leverde en plaatste daarvoor de drukverhogingsgroepen.

Passiefhuis en LEAN

Ook in de categorie ‚Äėklimatisatie‚Äô ging de hoofdprijs naar Sanitechniek. Het wist de jury te overtuigen met een kantoorgebouw gerealiseerd volgens de passiefhuis- en LEAN-principes. Bij de bouw van een nieuw energiezuinig kantoorgebouw voor Eternit, werd Sanitechniek ingeschakeld voor de koeling, verwarming, ventilatie en sanitaire installatie. Hoewel aanvankelijk werd gekozen voor een klassiek koel- en verwarmingssysteem, kon Sanitechniek in samenspraak met het studiebureau en de hoofdaannemer zijn klant overtuigen om te kiezen voor een energiezuinige 4-pijpswarmtepomp die volledig voorziet in de koel- en warmtevraag van het gebouw.

Wowgevoel

‚ÄúDeze gloednieuwe awardshow reikt prijzen uit aan installateurs die elke dag opnieuw bewijzen met hun vak bezig te zijn, hun passie durven vertalen in grensverleggende projecten en bereid zijn om in te spelen op de belangrijkste toekomstvragen‚ÄĚ, klinkt het bij organisator Sanilec. ‚ÄúOok behind-the-wall-installaties en technische hoogstandjes die niet meteen in het oog springen (maar wel ingenieus werden ontworpen en ge√Įnstalleerd) kunnen voor een ‚Äėwowgevoel‚Äô zorgen. Precies die projecten willen we in de kijker zetten en belonen. Daarnaast hebben we veel aandacht voor het ontwerp, de materiaalkeuze, de energie-effici√ęntie, de milieuvriendelijkheid en de opleveringstermijn.‚ÄĚ

Het is de tweede keer op korte tijd dat Sanitechniek in de prijzen valt. Eind september nog werd bedrijfsleider Tom Claes door de Vlaamse Confederatie Bouw uitgeroepen tot Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar. Meer daarover HIER.

Bekijk het videoverslag van de Sanilec Awards. De winnende projecten van Sanitechniek komen aan bod vanaf 03:10. Bedrijfsleider Tom Claes van Sanitechniek geeft een woordje uitleg bij de aanpak van deze projecten.  

 

5 april, 2019 - 15:00
logo Sanitechniek

Sanitechniek PVBA werd opgericht in 1984 en na de uitbreiding van onze activiteiten werd in 1987 Sanitechniek NV opgericht. Sinds 1999 behoort Sanitechniek tot de Willemen Groep, de grootste familiale bouwonderneming van Belgi√ę. Ons team bestaat uit 50 gemotiveerde medewerkers.