Willemen behaalt derde jaar op rij VCDO-certificaat

Prev Next

Willemen behaalt voor het derde jaar op rij het certificaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) en zal in oktober van de Verenigde Naties een UNITAR-certificaat krijgen. Dat meldt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Deze toperkenning onderstreept de vele acties die we de voorbije jaren hebben ondernomen in het kader van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Het draait allemaal om de 17 doelstellingen of SDG’s vastgelegd door de Verenigde Naties. “Die doelstellingen moeten bedrijven en burgers helpen om duurzaam te werken. Een evaluatiecommissie gaat vervolgens na of bedrijven de doelstellingen hebben gehaald. Een bedrijf dat op vijf jaar tijd drie keer een succesvol traject aflegt, kan uitpakken met een VN-certificaat. Een toperkenning voor elk bedrijf”, legt Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka, uit.

Willemen mag zich straks dus ‘SDG Pioneer’ noemen. CEO Tom Willemen is in de wolken met de erkenning voor zijn bedrijf: “Duurzaam ondernemen is een van de speerpunten in ons beleid. Het doet dan ook deugd dat onze inspanningen op dit vlak erkenning krijgen op het hoogste niveau. Het geeft ons veel energie om ook de volgende jaren te blijven inzetten om de impact van onze activiteiten op het milieu te verkleinen. We hebben alvast een actieplan klaar voor de volgende jaren.”

Benieuwd welke inspanningen wij leveren op het vlak van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen? Klik dan hier.

Meer info over VCDO vind je hier

 

22 juni, 2020 - 11:30